Міжнародні партнери підтримують конфіскацію російських активів на користь України - Шмигаль

Міжнародні партнери підтримують конфіскацію російських активів на користь України - Шмигаль

Укрінформ
Міжнародні партнери підтримують ідею використання заморожених російських активів для відбудови України.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на пресконференції у Лондоні, передає Укрінформ.

«Наші партнери підтримують ідею використання заморожених російських активів для відбудови України. Це про те, про що говоримо увесь останній рік: Росія має заплатити за те, що зруйнувала, за всі трагедії, які зробила та робить в Україні під час цієї неспровокованої, несправедливої, брудної агресії. Під час конференції наші партнери також про це говорили, і це дуже важливо», - сказав Шмигаль.

Читайте також: До коаліції інвестицій в Україну долучилися вже 400 міжнародних компаній - Шмигаль

Раніше глава уряду наголошував на тому, що відновлювати державу можна буде коштом конфіскації російських активів. Рада Європи вже прийняла історичне рішення про створення Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України. Це перший компонент Міжнародного компенсаційного механізму. Друге джерело фінансування відбудови – це кошти українського бюджету, в тому числі кошти від конфіскації російських активів в Україні. Третє джерело – допомога міжнародних партнерів, у тому числі міжнародних фінансових організацій.

Як повідомлялося, Україна вже готує механізм, що дасть змогу конфіскувати до 500 млрд доларів заморожених на Заході російських активів.

Читайте також: Україна очікує від союзників конкретики щодо умов вступу в НАТО – Шмигаль

У Лондоні 21-22 червня проходить міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference). Захід є продовженням щорічних конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-