Бербок назвала головну умову вступу України до Євросоюзу

Бербок назвала головну умову вступу України до Євросоюзу

Укрінформ
Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала Україну покінчити із "30 роками кумівства та корупції", щоб приєднатися до Євросоюзу.

Як передає Укрінформ із посиланням на Die Welt, про це вона сказала в Лондоні на полях конференції з відновлення України.

Водночас Бербок зазначила, що реформаційні кроки в Україні наразі відбуваються з "неймовірною швидкістю" та підкреслила, що наша країна вже досягла прогресу в реформах, зокрема у сферах вільних ЗМІ та верховенства права, що Німеччина активно підтримує.

Читайте також: Україна піднімається з попелу війни та бореться за європейське майбутнє – Урсула фон дер Ляєн

"Але також зрозуміло, що для майбутнього потрібен подальший прогрес, щоб покласти край 30 рокам кумівства, і потрібно чітко заявити, що корупція... також має бути закінчена», — наголосила міністрка. Проте реформаторські кроки здійснюватимуться «неймовірною швидкістю». 

Читайте також: Бербок: Ми хочемо, щоб Україна виграла цю війну та мир

Вона також наголосила, що не має жодних сумнівів, що Україна таки приєднається до ЄС.

"Тому інвестиції приватних компаній у реконструкцію країни були тим більш доцільними, оскільки вони зрештою зміцнили європейський внутрішній ринок. Україна може стати вирішальним чинником у зміцненні європейського внутрішнього ринку, особливо з точки зору чистої енергії", -  сказала міністерка.

Як повідомлялося, Велика Британія приймала 21 червня конференцію з відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-