Зеленський обговорив із Сунаком далекобійну зброю для України, саміт НАТО і санкції проти Росії

Зеленський обговорив із Сунаком далекобійну зброю для України, саміт НАТО і санкції проти Росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком питання розширення спроможностей України на полі бою, підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі, реалізацію української Формули миру та посилення санкційного тиску на Росію.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, передає Укрінформ з посиланням на Твіттер глави Української держави.

"Обговорили оборонні потреби України та нашу подальшу співпрацю задля розширення спроможностей України на полі бою, зокрема завдяки далекобійній зброї. Скоординували з Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО. Україні важливо отримати конкретні перспективи членства", – зазначив Зеленський.

Також він розповів, що з Сунаком обговорили кроки з реалізації Формули миру та підготовки гарантій безпеки для України.

Читайте також: Британія віддана довгостроковій підтримці України - Сунак

Водночас Президент наголосив на необхідності посилення санкційного тиску на Росію, зокрема й через нарощування російського виробництва ракет із західних компонентів.

Своєю чергою Прем'єр-міністр Великої Британії Сунак запевнив співрозмовника у скоординованій та непохитній підтримці України з боку Сполученого Королівства та США. Як зазначає пресслужба британського уряду, Сунак "віддав належне хоробрості українських військових на передовій лінії контрнаступу", відзначивши значний прогрес, якого вдалося досягнути українським воїнам.

Він сказав Президенту Зеленському, що Велика Британія твердо стоїть поряд з Україною, яка продовжує відтісняти російські загарбницькі війська. Невеликі кроки вперед принесуть успіх, додав Прем'єр-міністр.

Співрозмовники також відзначили, що Конференції з питань відновлення України, яка цього тижня пройде у Лондоні, є "унікальною нагодою підкреслити потужну підтримку України з боку державного і приватного секторів, а також продемонструвати трансформацію країни і реформи".

Прем'єр-міністр Великої Британії також висловив думку, що "члени НАТО продемонструють потужний сигнал підтримки України на Вільнюському саміті".

Як повідомлялося, 16 червня у Брюсселі завершилося дводенне засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони. Учасники розглядали шляхи продовження та прискорення надання Україні військової допомоги для звільнення окупованих Росією територій, а також перспективи євроатлантичної інтеграції України. Ці та інші найважливіші питання будуть розглянуті під час Вільнюського саміту НАТО 11-12 липня поточного року.

Водночас, як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, союзники по Альянсу дотримуються позиції, що Україна стане членом НАТО у майбутньому, але не будуть обговорювати запрошення для України під час саміту Альянсу у Вільнюсі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-