Зеленський: Путін має бути дипломатично ізольованим, світ має показати, що він агресор і терорист

Зеленський: Путін має бути дипломатично ізольованим, світ має показати, що він агресор і терорист

Укрінформ
Добрими кроками президента держави-терориста Володимира Путіна не зупинити, потрібна його повна дипломатична ізоляція.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський під час пресконференції з лідерами африканських держав у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, не можна хорошими словами чи добрими кроками щодо президента РФ зупинити його агресію. Я вважаю, навпаки, дипломатична ізоляція, показати, що весь світ розуміє, що він – агресор і терорист, його оточення – це військові злочинці, такі самі, як він я вважаю, що це може бути серйозним важелем і вплинути на його суспільство», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський запросив країни Африки долучитися до української формули миру

Президент переконаний, що потрібно впливати таким чином на російське суспільство, аби вони зрозуміли, що ізольовані саме через рішення Путіна щодо агресії.

Він також закликав деяких лідерів припинити називають розв’язаною Росією війну проти України "кризою".

«Деякі мої колеги продовжують називати цю війну кризою. І навіть зараз публічно вони продовжують це робити. Це їх право вибору, але це говорить про те, що ми по-різному оцінюємо ситуацію. Це не криза і це не загроза, це війна, наслідки якої – велика кількість криз і велика кількість реальностей, а не загроз», - наголосив Глава держави, звертаючись до деяких представників країн Африки.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому Росія била ракетами по Києву в день приїзду делегації з Африки

Як повідомлялося, у п’ятницю Україну з візитом відвідали Президент Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса, Президент Республіки Сенегал Макі Салл, Президент Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, Прем’єр-міністр Арабської Республіки Єгипет Мустафа Мадбулі та спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба та Республіки Уганда Рухакана Ругунда.

У суботу, 17 червня вони планують відвідати Росію та зустрітися з Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-