Україна закликає прискорити ухвалення 11 пакета санкцій ЄС

Україна закликає прискорити ухвалення 11 пакета санкцій ЄС

Укрінформ
Україна наполягає на прискоренні процесу ухвалення 11-го пакета санкцій ЄС, а також застосуванні руйнівних санкцій проти російського військово-промислового комплексу. 

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, про це йшлося під час зустрічі державного секретаря Міністерства закордонних справ України Олександра Банькова з міжнародним спеціальним посланником з питань виконання санкцій ЄС Девідом О'Салліваном.

«У ході зустрічі українською стороною були порушені, зокрема, питання прискорення процесу ухвалення одинадцятого пакета санкцій ЄС, а також застосування руйнівних санкцій проти російського військово-промислового комплексу з метою унеможливлення виробництва ракет і дронів, які використовуються у війні проти України», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Сторони також обмінялись думками щодо координації подальших кроків, спрямованих на усунення можливостей для обходу санкцій в оборонній, енергетичній, транспортно-логістичній та інших сферах, важливих для економічного та військового потенціалу Російської Федерації.

Читайте також: В Офісі Президента обговорили з делегацією ОАЕ проблему обходу Росією міжнародних санкцій

Окремо було обговорено питання запровадження Глобального санкційного механізму ЄС за порушення прав людини щодо осіб, причетних до вчинення геноциду та воєнних злочинів на території України.

Сторони висловили готовність щодо подальшої співпраці на цьому напрямку.

Читайте також: Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти 178 осіб

Своєю чергою, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив зі спецпосланцем ЄС Девідом О’Салліваном необхідність активнішого залучення української команди до санкційної роботи та затвердження 11-го пакета європейських санкцій проти Росії.

Єрмак зазначив, зокрема, що ЄС має активніше залучати українську команду до санкційної роботи, адже українська сторона має інформацію про осіб, наближених до військово-політичного керівництва Росії, які безпосередньо задіяні у війні проти України або підтримують російську агресію. Як приклад він навів нещодавні публічні заклики російських пропагандистів до знищення української техніки й обіцянки «винагороди» за такі дії.

«Ми розраховуємо на те, що ці пропагандисти потраплять під санкції. Я вважаю, це дуже важливо», – сказав керівник ОП.

Він також наголосив на готовності української сторони долучитися до санкційної роботи щодо третіх країн, які продовжують підтримувати Росію. За словами Єрмака, зараз Україна вибудовує відносини з країнами Глобального Півдня та інформує їх про спроби РФ використати їх для обходу санкцій.

Як повідомлялося, міжнародний спеціальний посланник з питань виконання санкцій ЄС Девід О'Салліван почав виконувати обов'язки з січня. Це був його перший офіційний візит до Києва після призначення на посаду.

Фото: МЗС України та Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-