В Офісі Президента обговорили з делегацією ОАЕ проблему обходу Росією міжнародних санкцій

В Офісі Президента обговорили з делегацією ОАЕ проблему обходу Росією міжнародних санкцій

Укрінформ
В Офісі Президента обговорили із делегацією Об’єднаних Арабських Еміратів проблему обходу Росією запроваджених міжнародних санкцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

За дорученням глави держави і керівника ОП заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець провів зустріч із делегацією Об’єднаних Арабських Еміратів на чолі з міністром з питань зміни клімату і навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів, головою Офісу з міжнародних справ при Президентові ОАЕ Маріам Альмхейрі.

Машовець поінформував еміратську сторону про ситуацію на передовій та загальну безпекову ситуацію в Україні, зокрема про продовження ударів ракетами та іранськими дронами по всій території України. Також Альмхейрі та членів делегації ознайомили з наслідками підриву російськими загарбниками греблі Каховської ГЕС.

Делегація ОАЕ була поінформована про потреби української енергетичної системи для відновлення після російських ракетних ударів та підготовки до осінньо-зимового періоду.

Окремо під час зустрічі було наголошено, що військово-промисловий комплекс РФ продовжує виробляти високоточні засоби ураження, чому сприяє те, що міжнародні санкції не працюють так, як потрібно. Санкції необхідно поширити на всі виробничі можливості ВПК Росії, зокрема це стосується продажу до РФ продукції подвійного призначення.

Радник керівника ОП Владислав Власюк поділився з еміратською стороною інформацією про обхід Росією запроваджених міжнародних санкцій. Зокрема йдеться про компанії, що постачають в Росію мікроелектроніку, сприяють фінансовим транзакціям, перевозять нафту в порушення введених цінових обмежень.

«Сприяння Росії уникати санкцій не допоможе відновити мир. Обходити санкції – означає наражатися на ризик, і вже не менше 10 компаній з ОАЕ було санкціоновано через це. Ми просимо вивчити інформацію, що нас турбує, та вжити справедливих заходів», – наголосив Власюк.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець наголосив, що велика кількість українців була змушена виїхати за кордон, а також в Україні дуже багато внутрішньо переміщених осіб.

За його словами, дуже складною є ситуація з дотримання прав людини на тимчасово захоплених територіях, тому лише звільнення всіх українських територій захистить людей, що там проживають.

Лубінець наголосив, що сьогодні у Росії і на ТОТ перебувають тисячі незаконно ув’язнених цивільних українців, і попросив ОАЕ сприяти у пошуку шляхів та дієвих механізмів їхнього звільнення.

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Дмитро Усов поінформував про процес обміну військовополоненими та проблеми, які виникають на цьому шляху через позицію РФ. Він також висловив подяку ОАЕ за їх роль у проведенні окремих обмінів.

Читайте також: Шмигаль і міністр ОАЕ з питань клімату обговорили розмінування та ініціативу Grain from Ukraine

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із міністром з питань зміни клімату й довкілля Об’єднаних Арабських Еміратів, головою Офісу з міжнародних справ при Президентові ОАЕ Маріам Альмхейрі наслідки російських екологічних злочинів в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-