Резніков вручив орден княгині Ольги ІІ ступеня міністру оборони Чехії Черноховій

Резніков вручив орден княгині Ольги ІІ ступеня міністру оборони Чехії Черноховій

Фото
Укрінформ
За зміцнення спроможності ЗСУ міністр оборони України Олексій Резніков вручив орден княгині Ольги ІІ ступеня міністерці оборони Чехії Яні Черноховій.

Відзначення чеської колеги відбулося в рамках роботи Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Брюсселі, повідомив Резніков у Твіттері, передає Укрінформ.

"Для мене було честю вручити орден княгині Ольги ІІ ступеня моїй колезі міністерці оборони Чехії Яні Черноховій від імені Президента України Володимира Зеленського", - написав Резніков.

Читайте також: Президент Чехії: Підтримка України – це не вибір, а необхідність

За його словами, його подруга і колега нагороджена за зусилля у підтримці України та зміцненні спроможності наших Збройних сил.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія почала передавати Україні озброєння за кілька днів до початку війни. Згодом вона стала одним із найбільших постачальників військової техніки в Україну. Впродовж року Прага передала Україні озброєння на суму близько 422 мільйонів євро, включаючи танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, гаубиці, гелікоптери та зенітні системи.

Читайте також: Україна на саміті у Вільнюсі має отримати чітку перспективу членства в НАТО – Блащак

Загалом вісімдесят відсотків населення Чеської Республіки тим чи іншим чином долучилося до надання допомоги Україні, на яку напала Росія.

Чехія також є однією з тих держав, які надали гуманітарну допомогу на запит України до Механізму цивільного захисту ЄС після підриву Каховської ГЕС.

Читайте також: Резніков обговорив з генсеком НАТО проєкти для зміцнення обороноздатності України

14 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження орденом князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня голову Сенату парламенту Чехії Мілоша Вистрічіла “за визначні особисті заслуги у зміцненні українсько-чеського міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України”.

Фото: twitter.com/oleksiireznikov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-