Президент Чехії: Думаю, що Зеленського дуже чекатимуть у Вільнюсі

Президент Чехії: Думаю, що Зеленського дуже чекатимуть у Вільнюсі

Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел вважає, що участь глави Української держави Володимира Зеленського у Вільнюському саміті НАТО є дуже важливою для Альянсу.

Таку думку Павел висловив у інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Я думаю, що на Президента Зеленського дуже чекатимуть у Вільнюсі. Його присутність справді підкреслить важливість події», - сказав Президент Чехії.

Павел зазначив, що очікує дуже сильних заяв щодо підтримки України на Вільнюському саміті НАТО.

«Я бачу, як низка країн узгоджує довгостроковий план такої підтримки, який базуватиметься не на одноразових внесках, а на ретельно спланованій довгостроковій процедурі. Я також очікую, що рівень нинішньої Комісії Україна-НАТО буде підвищено до рівня Ради, що також підкреслить набагато кращий статус України на цьому форумі. Але я б також дуже вітав чіткі формулювання про майбутнє членство України, коли війна закінчиться», - зауважив чеський лідер.

За його словами, очевидно, що процес приєднання до Альянсу не може початися, поки країна перебуває у стані війни.

«Але я твердо вірю, що всі лідери зрозуміють, що участь України в НАТО і ЄС є, ймовірно, єдиною гарантією стабільності в цьому регіоні, зміцнення і НАТО, і ЄС, а також гарантією стримування Росії та її агресивної політики», - акцентував Павел.

Читайте також: Реальний шлях до членства в НАТО: три фактори, що стануть запорукою цього

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю WSJ 3 червня сказав, що не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за його підсумками Україна не отримає конкретних сигналів щодо того, коли вона може приєднатися до Альянсу.

Фото: Ludvík Hradilek, Deník N

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-