Україна очікує, що рішення Міжнародного суду ООН виявить порушення РФ двох конвенцій

Україна очікує, що рішення Міжнародного суду ООН виявить порушення РФ двох конвенцій

Ексклюзив
Укрінформ
Україна сподівається, що рішення Міжнародного суду ООН встановить порушення РФ двох конвенцій.

Про це посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Сьогодні по суті кульмінація. Це останній день усних слухань, де Україна презентує свою позицію. Я хочу сказати, що українська делегація, українська команда, команда юристів, зробили все можливе для того, щоб все представити належним чином, щоб врахувати кожну деталь, кожну обставину, кожен юридичний аргумент і ми будемо так робити в усіх інших справах. Я думаю, що в тому числі і громадяни, які слідкують за цією справою можуть бачити яким чином побудована аргументація сторін і безумовно, ми сподіваємося, що рішення Міжнародного суду встановить порушення цих двох конвенцій з боку РФ.

Читайте також: Золотарьова у Міжнародному суді ООН: Правда на нашій стороні

Суд має всю належну інформацію. Тож ми сподіваємося, що вже досить скоро ми знову зустрінемося тут в Гаазі вже на оголошення рішення. Сподіваємося, що рішення буде таке, яке фіксує і факти, і право, і правду”, - сказав він.

Кориневич також зазначив, що рішення міжнародних судових установ дуже важливі, зокрема, Міжнародного суду ООН, адже вони фіксують порушення міжнародного права з боку РФ.

“Ми як громадяни України вочевидь розуміємо, що РФ є найбільшим порушником міжнародного права в сучасному світі, але нам потрібно мати рішення судових установ тому, що це про зобов’язання держав, про компенсації, репарації тому ці рішення є дуже важливими на шляху нашої боротьби за справедливість, правосуддя, за те що Україна як держава перш за все на полі бою, але і в міжнародних судових установах бореться з російською агресією”, - сказав він.

Читайте також: Україна у Міжнародному суді ООН: Є всі факти, аби притягнути Росію до відповідальності

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН у червні проводить публічні слухання у справі щодо порушення Росією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації.

Відбудеться два раунди виступів сторін: 6 та 12 червня виступає юридична команда України, 8 та 14 червня – Росії.

Міжнародний суд ООН 8 листопада 2019 визнав свою юрисдикцію у справі щодо порушення Росією двох конвенцій.

Читайте також: Україна у Гаазі: Росія продовжує ігнорувати два накази Міжнародного суду ООН

Україна 16 січня 2017 року подала до Міжнародного суду ООН позов проти Росії щодо порушення Конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції про заборону расової дискримінації.Звинувачення, висунуті Росії, включають: надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням; збиття літака “Малайзійських авіаліній” рейсу MH-17; обстріли житлових районів Маріуполя та Краматорська; знищення цивільного пасажирського автобуса неподалік Волновахи; вибух під час мирних зборів у Харкові; дискримінацію щодо української та кримськотатарської громад; заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу; хвилі зникнень, вбивства, самовільні обшуки, затримання; обмеження на викладання української й кримськотатарської мов.

Фото: І. Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-