Підрив Каховської ГЕС: Кулеба заявив, що помилка західних ЗМІ завдала Україні великої шкоди

Підрив Каховської ГЕС: Кулеба заявив, що помилка західних ЗМІ завдала Україні великої шкоди

Укрінформ
Помилка західних медіа у розподілі відповідальності за підрив ГЕС завдала великої шкоди Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Немає сумнівів, що це не Україна зробила. Логіка така, що винна Росія, оскільки підрив є результатом саме російської агресії проти України, а чи планувався підрив саме такого масштабу, чи вони хотіли щось менше зробити, але щось пішло не за планом – це все не встановлено, тут зберігаються різні думки. Але те, що це справа рук Росії – тут вибудовується консенсус», - сказав він.

Читайте також: Збитки меліоративної системи через підрив Каховської ГЕС сягнули ₴150 мільярдів

Кулеба також наголосив, що помилка західних медіа у розподілі відповідальності за підрив ГЕС завдала великої шкоди правді, і тепер Україні доводиться величезними зусиллями вивертати цю історію в бік правди.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Кулеба висловив обурення тим, що деякі західні ЗМІ в ситуації з підривом ГЕС ставили факти і російську пропаганду в один ряд і натякали на можливу причетність України до катастрофи.

Фото: Planet Jabs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-