Огризко - Заходу: Російська опозиція хоче залишити собі і «велич», і ядерну зброю

Огризко - Заходу: Російська опозиція хоче залишити собі і «велич», і ядерну зброю

Укрінформ
Уявна «прекрасная Россия будущего» так званої російської опозиції передбачає подальше плекання «величі» і володіння ядерною зброєю, що з часом обов’язково призведе до появи нового «Путіна».

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко у виступі на круглому столі на тему: «Розпад Росії: чому цього не варто боятися. Причини, виклики, наслідки…», повідомляє кореспондент Укрінформу.

На переконання дипломата, тема про роль так званої російської опозиції і «хороших русских», які окопалися в Європі, і США розповідають усім про «прекрасную Россию будущего», є надзвичайно важливою. За прогнозом Огризка, Захід вчергове може купитися на «цю бузу».

«Колись «продавали» Єльцина, тепер будуть «продавати» Навального чи будь-кого іншого.

Але якщо ми послухаємо, що вони говорять, то головний меседж, який вони хочуть «продати», - що так, путінська Росія повинна програти, так, Україна повинна своєю кров’ю привести нас до влади, а потім ми оголосимо її нацистською державою, як це зовсім недавно зробив товаріщ Шендерович», - сказав ексміністр.

Він зауважив, що цей письменник висловив те, що є в головах більшості так званої російської опозиції. Огризко також підкреслив важливість донесення до західних партнерів думки, що ліберальна опозиція в РФ – «це мильна бульбашка, те, чого насправді немає».

«Якщо вони просто змінять Путіна на «Мутіна», то від цього нічого не зміниться. Той самий Навальний – це людина, яка мислить імперськими категоріями.

Якщо ми почитаємо Ходорковського, Каспарова, то ми побачимо, що «Великая Росссия должна быть». А якщо вона буде, то куди ж дівати ядерну зброю? А вона повинна залишитися нам, бо «мы великие», ми будемо продовжувати плекати свою «велич» і далі, бо куди ж без зброї? І потім це знову через 10-15-20 років призведе до нового Путіна», - переконаний колишній очільник МЗС.

Експерт-аналітик Центру політичних студій «Доктрина» Анатолій Курносов своєю чергою привернув увагу до того, що так звана ліберальна російська опозиція не спроможна сформулювати хоч якесь бачення перетворення Російської Федерації на державу, яка принаймні не становила б загрози і не була агресивною щодо своїх сусідів.

«Переважно все зводиться до тези, що «Путін піде, а ми якось його переможемо за допомогою України, путінський режим впаде, і автоматично все стане добре», - констатував він.

Читайте також: Огризко про численні «мирні ініціативи»: Кремль витягає з рукава останню політичну карту

Як повідомлялося, російський письменник Віктор Шендерович вважає заяви з українського боку про необхідність припинення існування Росії у нинішньому вигляді та з сьогоднішніми кордонами "сплесками нацизму". З українцями, за його словами, "російським лібералам" слід діяти спільно "до першого повороту", тобто до повалення режиму Путіна та завершення війни, а далі «це наша країна та наші хлопці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-