Огризко про численні «мирні ініціативи»: Кремль витягає з рукава останню політичну карту

Огризко про численні «мирні ініціативи»: Кремль витягає з рукава останню політичну карту

Укрінформ
Численні «мирні ініціативи» різноманітних політиків чи релігійних діячів свідчать про останню відчайдушну спробу Кремля підштовхнути світову громадськість натиснути на Київ з метою початку переговорів.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко в інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

«Візити спецпредставників Китаю чи Ватикану, чи оці всі так звані мирні ініціативи африканських країн або донедавна Бразилії говорять насправді лише про останню, мені здається, відчайдушну спробу Кремля щось змінити і якось підштовхнути світову громадськість до того, щоб вона натиснула на Київ, і Київ почав переговори», - сказав Огризко.

Він назвав такі мирні ініціативи «політичною маячнею, яка не має жодних перспектив», і зауважив, що відповідь на це і України, і Заходу відома.

«Тому, думаю, нам на це треба дивитися спокійно і розуміти, що Кремль витягає з рукава чи не останню політичну карту, якою хоче ще зіграти, але вона бита. Тут у нас, я думаю, не може бути жодних сумнівів у тому, що за цим нічого реального не стоїть», - зазначив дипломат.

Читайте також: Глава МЗС Литви звернувся до «миротворців»: Вимагайте переговорів у путіна, а не Зеленського

За його словами, наразі про якісь мирні перемовини з РФ не може бути й мови. У цьому контексті колишній очільник МЗС зауважив, що переговори, про які періодично згадують на Заході, бувають різними – між рівноправними партнерами або про підписання капітуляції.

«Думаю, ми повинні вести справу саме до другого варіанту, коли Росії продиктують умови капітуляції, а вона їх буде змушена підписати. Це теж будуть переговори, але з відповідними для Росії наслідками», - підсумував Огризко.

Читайте також: В Індонезії запропонували свій «мирний план» для України: демілітаризована зона і референдум

Як повідомляв Укрінформ, пресслужба Святого Престолу поширила анонс про те, що 5-6 червня триватиме візит до Києва кардинала Маттео Дзуппі, який є посланцем Папи Римського Франциска. У повідомленні зазначається, що йдеться про ініціативу, головною метою якої є поглиблено вислухати українську владу щодо можливих шляхів для досягнення справедливого миру та підтримати жести людяності, які могли би причинитися до послаблення напруженості.

Читайте також: Лубінець розповів посланцю Папи Римського про злочини РФ щодо українських дітей

Спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей 2 червня заявив, що визнає неможливість проведення наразі жодних переговорів між Києвом і Москвою, проте вважає перспективи політичного врегулювання російсько-української війни високими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-