Стефанчук зустрівся із Сіммонс: говорили про Каховську ГЕС та євроінтеграцію України

Стефанчук зустрівся із Сіммонс: говорили про Каховську ГЕС та євроінтеграцію України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Меліндою Сіммонс.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ВР.

Насамперед керівник парламенту акцентував увагу на черговому жахливому злочині Росії - підриві дамби Каховської ГЕС. Він наголосив, що РФ повинна відповісти за всі скоєні злочини, відповідно до міжнародного права.

Сторони також обговорили питання євроатлантичного майбутнього України. «Нам необхідні визначені часові умови та шлях вступу до Північноатлантичного договору», — зауважив Стефанчук, наголосивши, що Україна сповідує цінності й принципи НАТО та виконує основне завдання армії Альянсу, захищаючи його східні країни від вторгнення Російської Федерації.

«Ми хочемо мати дорожню карту, якою будемо рухатися як до Європейського Союзу, так і до НАТО, пройшовши цей шлях із честю», — зазначив спікер парламенту.

Окрім того, він закликав Велику Британію прийняти документ про підтримку євроатлантичного шляху України. Такі рішення вже ухвалили Литва, Латвія, Естонія, Польща, Чехія та Парламентська Асамблея НАТО.

Також Стефанчук подякував за визнання Палатою громад Сполученого Королівства Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це надважливе рішення для встановлення історичної справедливості.

Насамкінець Голова ВР висловив вдячність Британії за надану військову, гуманітарну та політичну допомогу.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з президентом Литви та обговорив із ним українську формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. Розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-