Угорщина має припинити провокації: у МЗС відреагували на відео з картою України без Криму

Угорщина має припинити провокації: у МЗС відреагували на відео з картою України без Криму

Укрінформ
Тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною через відео із картою України, на якій Крим не позначено як українську територію.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що відео із некоректним позначенням карти України було опубліковане 30 травня на YouTube-каналі уряду Угорщини.

"На доручення МЗС України тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною", - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, "суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах".

Українські дипломати наголошують, що Угорщина має "припинити чинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО".

"Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці", - заявили у МЗС.

Читайте також: В ОП назвали абсурдними заяви Орбана про переговори з Росією

Як повідомлялося, раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю виступив за припинення вогню і мирні переговори між Україною та Росією до початку українського контрнаступу, мотивуючи це тим, що атакуюча сторона зазнає втричі більших втрат, ніж той, хто обороняється.

Міністерство закордонних справ України у свою чергу закликало Орбана вимагати від Москви припинити війну та повернути свою армію на російську територію.

Наприкінці лютого Орбан на відкритті чергової сесії парламенту озвучив низку суперечливих наративів про війну Росії проти України. Зокрема, він заявив, війна «погана для українців, росіян, угорського народу, для Європи, і дедалі більш очевидно, що вона погана для всього світу», але угорці вважають, що мають триматися якомога далі від неї.

27 січня МЗС України викликало посла Угорщини через зневажливе висловлювання прем’єр-міністра Віктора Орбана, який під час зустрічі з журналістами порівняв Україну із «Афганістаном» і назвав її «нічийною землею».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-