США готові підтримати дипломатичні зусилля України для завершення війни - Білий дім

США готові підтримати дипломатичні зусилля України для завершення війни - Білий дім

Укрінформ
Україна може розраховувати на підтримку Сполучених Штатів, щоб досягти успіху в переговорному процесі з РФ з метою остаточного завершення війни, розв’язаної кремлівським режимом.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу координатор Ради національної безпеки Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми всі хочемо, щоб війна скінчилася. І ми всі розуміємо, що простим виведенням російських військ це не закінчиться. Ми, звісно, хочемо підтримати його (Президента Зеленського – ред.) зусилля на шляху досягнення того, що називається справедливим миром», - сказав представник адміністрації США.

За його словами, Сполучені Штати хочуть, щоб - коли настане час для переговорів - дипломатія могла забезпечити міцний і справедливий мир.

Читайте також: США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

«Ми хочемо переконатися, що Зеленський зможе досягти успіху і в цьому. І він не матиме кращого друга, ніж Сполучені Штати, коли справа стосується будь-якої підтримки, яка йому потрібна для продовження дипломатичного шляху», - наголосив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента Байдена неодноразово підтверджувала послідовну позицію щодо підтримки України стільки, скільки знадобиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-