США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США перебуває в постійному контакті з українською стороною щодо просування й реалізації плану із 10 пунктів, запропонованого президентом Володимиром Зеленським, щодо встановлення стійкого й справедливого миру в Україні.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради Нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зосереджені на роботі з нашими українськими колегами щодо реалізації їхньої пропозиції із 10 пунктів щодо встановлення справедливого миру, і ми побачимо, до чого це приведе», - зауважив представник Білого дому у відповідь на запитання, чи збираються США долучитися до Українського саміту миру.

Він уточнив, що Сполучені Штати намагаються допомогти українській стороні, аби мирні пропозиції – незалежно від того, хто їх висуває – забезпечували надійний та стійкий мир. «І це повинно мати підтримку з боку президента Зеленського»,- додав представник американської адміністрації.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн назвала два шляхи для досягнення стійкого миру в Україні

Кірбі також нагадав, що Росія й особисто Путін не продемонстрували жодного реального прагнення встановити справедливий мир в Україні.

Як повідомлялося, Україна разом із західними союзниками планує провести Український саміт миру, який має пройти перед Вільнюським самітом НАТО. За попередньою інформацією, президент Франції Еммануель Макрон запропонував провести таку зустріч у Парижі. Наразі не розглядається можливість запрошення на саміт Росії, однак планується участь, у тому числі, тих країн, які вже висловлювали мирні пропозиції зі свого боку, підтримували позицію Росії або залишалися на позиції нейтралітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-