Президент заявив про підготовку нових оборонних рішень для України

Президент заявив про підготовку нових оборонних рішень для України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про підготовку нових оборонних рішень для України, які стосуються ППО, авіації, просування української армії на землі.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Зокрема, він поінформував, що сьогодні від ранку українська делегація перебуває у Молдові на саміті Європейської політичної спільноти.

Відео: ОП

“Зараз тут – центр політичних дискусій на нашому континенті. Були дуже важливі переговори. Президентка Молдови та Президент Франції, Премʼєр Великої Британії та Президентка Єврокомісії, Президент Румунії та Премʼєр Португалії, Премʼєр Албанії та Премʼєр Північної Македонії, Премʼєр Італії, Премʼєр Іспанії, Президент Швейцарії, Премʼєр Чехії, Президент Азербайджану, канцлер Німеччини”, - розповів Зеленський.

Також, за його словами, був і розширений формат із представниками Нідерландів, Данії, Швеції, Британії, Польщі, Бельгії. І, звичайно, – зустрічі на полях саміту та спільне засідання всіх учасників та учасниць саміту.

“Готуємо нові оборонні рішення для України – це стосується й ППО, і авіації, і нашого просування на землі. Готуємо реальний політичний зміст для саміту НАТО у Вільнюсі. Готуємо пакет гарантій безпеки для нашої держави на шляху в Альянс. Робимо все, щоб наблизити політичне рішення Євросоюзу щодо членства для України. Готуємо саміт миру на основі української формули миру”, - сказав Президент і подякував всім лідерам, усім країнам, які підтримують Україну за цими пунктами.

Він наголосив, що “це не лише підтримка України – це підтримка реальної безпеки для всієї Європи”.

“Окремо я хочу подякувати пані Урсулі фон дер Ляєн, Президентці Єврокомісії, за підтримку наших ініціатив щодо захисту наших дітей, щодо пошуку й повернення тих маленьких українців і українок, які були депортовані в Росію. Маємо їх усіх повернути, маємо зробити все можливе й неможливе, щоб дати захист усім нашим людям – по максимуму – від будь-яких російських загроз. Впевнений, що це можливо”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Коаліція літаків: Зеленський та європейські лідери домовилися продовжити роботу на «Рамштайні»

Також глава Української держави окремо висловив подяку Президенту Європейської ради Шарлю Мішелю, “який сьогодні провів спеціальну безпекову сесію в межах саміту”.

“І окремо хочу подякувати Роберті Мецолі, голові Європейського парламенту, за ухвалене рішення щодо боєприпасів для України – за підтримку виділення додаткових 500 мільйонів євро для цього”, - додав Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Молдові, де взяв участь у відкритті саміту Європейської політичної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-