Україна може розраховувати на саміті НАТО на потужний пакет допомоги – Блінкен

Україна може розраховувати на саміті НАТО на потужний пакет допомоги – Блінкен

Укрінформ
Україна може розраховувати на потужний пакет політичної та практичної допомоги на саміті НАТО в липні поточного року у Вільнюсі.

Як передає Укрінформ, про це 1 червня в столиці Норвегії Осло під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн-союзниць заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Щодо України. З огляду на дискусії, які тривають сьогодні, перше, що хочу сказати, - що у Вільнюсі, коли лідери зустрінуться на саміті (НАТО – ред.), наші друзі з України можуть очікувати на потужний пакет як політичної, так і практичної допомоги», - сказав він.

Читайте також: Зеленський очікує від саміту у Вільнюсі запрошення України до НАТО

За словами Блінкена, нині в Альянсі зосереджені на посиленні відносин з Україною, продовженні наближення України до стандартів НАТО та посиленні політичних відносин між НАТО й Україною.

Держсекретар також зазначив, що союзники по НАТО підтримують зобов'язання, які вони взяли на себе під час Бухарестського саміту щодо майбутнього членства в НАТО України.

Читайте також: Столтенберг про гарантії безпеки для України: Це питання ще обговорюється

Як повідомлялося, 1 червня в столиці Норвегії Осло відбувається неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн-союзниць, головною метою якої є підготовка до зустрічі лідерів держав та урядів країн НАТО в липні поточного року у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-