Стефанчук обговорив зі спікеркою Сеймасу Литви вступ України до НАТО та ЄС

Стефанчук обговорив зі спікеркою Сеймасу Литви вступ України до НАТО та ЄС

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив зі спікеркою Сеймасу Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен вступ України до НАТО та Європейського Союзу.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зустріч спікерів відбулася в ході робочого візиту Голови ВР до Литви для участі в саміті голів парламентів країн-членів НАТО. Як зауважив Стефанчук, цей захід є можливістю дати потужний сигнал щодо важливості приєднання України до Альянсу.

"За місяць, на Вільнюському саміті НАТО, ми прагнемо почути чіткий і зрозумілий план подальшого руху України до членства. Ми прагнемо почути, що заявка України на членство приймається", — зазначив він.

Серед іншого, Стефанчук поінформував колегу про виконання Україною рекомендацій Європейської комісії, Належна оцінка відповідних досягнень від ЄС очікується в червні.

Також під час зустрічі сторони порушили питання про подальший санкційний тиск на Російську Федерацію та притягнення країни-агресорки до відповідальності, повернення до України всіх незаконно вивезених до РФ дітей, компенсацію збитків і відбудови України й імплементацію формули миру Президента Володимира Зеленського.

Голова ВР подякував Литві за сталу підтримку та допомогу — оборонну, фінансову, гуманітарну й політичну.

Читайте також: Парламент Латвії ухвалив заяву на підтримку євроатлантичної інтеграції України – Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук прибув із робочим візитом у столицю Литви — місто Вільнюс, де візьме участь у саміті голів парламентів держав-членів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-