Війна в Україні не повинна стати замороженим конфліктом - лідери ФРН і країн Балтії

Війна в Україні не повинна стати замороженим конфліктом - лідери ФРН і країн Балтії

Укрінформ
«Замороження» війни, розв’язаної Росією проти України є неприйнятним, оскільки стане живильним середовищем для майбутніх конфліктів.

Про це на спільній пресконференції в Таллінні заявили лідери ФРН і країн Балтії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Без сумніву, це не повинно стати замороженим конфліктом. Якщо Росія думає, що їй може зійти з рук захоплення землі в Україні, то цього не станеться. Тому ми підтримуємо Україну стільки, скільки необхідно. Росія повинна вивести свої війська. Це - основа миру», - заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

З ним цілковито погодилася прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас.

«Звичайно, Україна сама вирішує, коли ця війна закінчиться, і коли можна вступити в переговори. Але, як щойно сказав Олаф Шольц, заморожений конфлікт буде лише живильним середовищем для майбутніх конфліктів. І ми не можемо цього допустити. Тому ми маємо покінчити із «сірими зонами» в Європі, зокрема в Україні», - заявила очільниця уряду Естонії.

Читайте також: Не можна допустити замороження війни чи повторення «мінських угод» – Зеленський

Своєю чергою прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш наголосив, що вибір формату переговорів безумовно залишається за Україною. «Але, очевидно, треба було б почати з того, що для цього треба повністю звільнити Україну», - вказав він, висловивши переконання, що відправною точкою для врегулювання мають стати мирні ініціативи, представлені Володимиром Зеленським.

Українська тема стала одною з основних під час зустрічі лідерів ФРН та країн Балтії, які підкреслили готовність підтримувати Україну до перемоги.

Фото: twitter.com/Bundeskanzler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-