Не можна допустити замороження війни чи повторення «мінських угод» – Зеленський

Не можна допустити замороження війни чи повторення «мінських угод» – Зеленський

Укрінформ
Україні не можна допустити замороження війни чи повторення «мінських угод»

Про це заявив Президент Володимир в інтерв’ю BBC для Eurovision News, повідомляє Укрінформ.

«Ми будемо робити все, щоб ворог побіг. А куди він добіжить, чесно кажучи, я думаю, залежить від нашого духу. Чим потужнішими ми будемо в контрнаступі, тим далі вони будуть бігти кудись до себе. Я думаю, це найголовніше. Я не можу вам сказати, куди конкретно ми дійдемо в контрнаступальних діях. У нас багато різних кроків. Я думаю, що ми досягнемо відповідного результату. Але сказати, що одразу після цього контрнаступу буде повністю відновлено суверенітет України, я поки що не можу, тому що це війна», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Військові США кажуть, що Силам оборони буде достатньо техніки та боєприпасів для контрнаступу

Глава держави пояснив, що, говорячи про «відповідні результати», має на увазі те, що Україна повинна іти вперед і не можна допустити «замороження конфлікту» чи повторення Мінських угод, на що, за його словами, розраховує росія.

Він наголосив, що «замороження конфлікту» тільки сприятиме відпочинку російським загарбникам і відновленню їхньої армії.

«Ми знаємо, що це буде просто якийсь відпочинок для рф, щоб підготувати свою армію, яка була розбита на нашій землі, щоб їх відновити, щоб знайти можливості їх мотивувати. Тобто у них велика кількість воїнів, але у них розбита армія. І армія у них вже не така велика. Кількість людей велика. Їм все одно, що вони не вміють воювати. Їм все одно, кого вони мобілізують. Так, у них є техніка. На жаль, ще достатньо багато техніки. Але вони вже розуміють, що цими силами окупувати Україну вони не зможуть. Для цього їм потрібен відповідний час. Тому їм вигідний заморожений конфлікт», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Україні потрібно більше часу для контрнаступу - Зеленський

Водночас він наголосив, що для України успіх - це не дати заморозити конфлікт й іти вперед, деокуповуючи свою землю.

«Я вважаю, що ми в силах здобути успіх на полі бою, забрати цю ініціативу, щоб не було стагнації на полі бою, яка може призвести до замороженого конфлікту», - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше застеріг від погляду на український контрнаступ, який усі очікують, як на останній у цій війні.

Читайте також: Україна напрацьовує з партнерами нові оборонні пакети - Зеленський

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що вище військове керівництво ретельно пропрацьовує кілька варіантів того, як відбуватимуться надалі військові дії по звільненню української землі від російських загарбників, рішення ж ухвалюватимуть згодом з урахування ситуації на фронті.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-