Європа радикально змінила філософію військової підтримки України – посол Франції

Європа радикально змінила філософію військової підтримки України – посол Франції

Укрінформ
Європейські країни демонструють солідарність і єдність у питаннях підтримки України і санкцій щодо Росії.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен під час 15-го щорічного Київського безпекового форуму, передає Укрінформ.

"...Є певні зрушення і зміни в організації ЄС, особливо це стосується військового аспекту, надання боєприпасів. І це радикальна зміна, якщо порівнювати це з філософією Європи ще кілька років тому”, - сказав дипломат.

Він наголосив, що Франція надає потужну військову допомогу Україні і підтримує Київ у Радбезі ООН.

Посол також висловив переконання, що в майбутньому Україна обов’язково стане членом Євросоюзу. “Звичайно, треба буде зробити додаткові кроки, але з початком війни ситуація змінилася. В майбутньому, я не можу сказати точно - коли, Україна стане членом ЄС”, - наголосив Етьєн де Понсен.

Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс також наголосила, що британський уряд надає активну підтримку українському народу у боротьбі з російським агресором і робитиме це надалі.

“Коли стало зрозуміло, що українці будуть боротися, боротися до останньої краплі крові з російським нападником, уряд Великої Британії і всі громадяни нашої країни вирішили, що підтримають Україну”, - заявила дипломат.

За її словами, понад 70% британців схвально оцінюють дії уряду і лідерство Британії у підтримці України на міжнародному рівні.

Читайте також: Посол Франції відвідав Слов’янськ та Краматорськ

Британський дипломат також закликала інші країни не вагатися у підтримці України.

“У будь-якого уряду є багато проблем всередині країни і ззовні, але я хочу достукатися до своїх колег-дипломатів в інших країнах саме з цим посланням: ми не повинні вагатися!” - наголосила британський посол.

Як повідомлялося, 25-26 травня проходить 15-й щорічний Київський безпековий форум «За Нашу і Вашу Свободу / Fighting for NATO» за участю відомих міжнародних діячів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-