Посол Франції відвідав Слов’янськ та Краматорськ

Посол Франції відвідав Слов’янськ та Краматорськ

Фото
Укрінформ
Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен побачив на власні очі масштаби руйнування, які здійснила російська армія після 24 лютого 2022 року у Слов’янську та Краматорську на Донеччині.

Про це повідомив у Телеграмі керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Про поточну гуманітарну ситуацію в області та подальшу співпрацю із Францією говорив сьогодні із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном… Розповів про ситуацію, яка склалася в області, та звернув окрему увагу на масштаби руйнування у наших найбільших вільних містах – Слов’янську та Краматорську. Всі ці руйнування пан посол побачив на власні очі», - написав очільник області.

Він нагадав, що посол уже майже чотири роки перебуває в Україні і чудово знає про проєкти, реалізовані Францією на Донеччині. Зокрема, під час повномасштабного вторгнення Росії на нашу територію, французькі організації ACTED та U-Saved надавали неоціненну допомогу цивільним у прифронтових регіонах: воду, продовольство, генератори, буржуйки. Також вони сприяли відбудові знищеного житла.

«Впевнений, що Французька Республіка і надалі буде нашим надійним партнером у відбудові Донеччини», - заявив Кириленко та подякував Етьєну де Понсену та всьому французькому народові за підтримку України у часи війни.

Читайте також: Делегація шведського парламенту відвідала Бородянку, Бучу та Ірпінь

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує інфраструктурні об’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-