Запрошення України до НАТО у Вільнюсі стало б потужним сигналом для Росії – євродепутатка

Запрошення України до НАТО у Вільнюсі стало б потужним сигналом для Росії – євродепутатка

Укрінформ
Віцепрезидент групи Європейської народної партії в Європарламенті Раса Юкнявічене висловилася за прокладання шляху до запрошення України до НАТО і її повноцінного членства на самітах у Вільнюсі і Вашингтоні.

Про це вона сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

На думку Юкнявічене, домовитися про запрошення України важливо, оскільки це буде потужним сигналом для Росії.

«Перемога на полі бою, звільнення території до кордонів 1991 року і надіслання через запрошення України до НАТО чіткого сигналу Кремлю: «Забудьте ваші імперіалістичні прагнення, ваш імперіалістичний підхід. Годі! Це кінець імперіалістичної історії Росії», - заявила європейський політик.

Своєю чергою перший заступник директора Центру «Нова Європа» Сергій Солодкий зауважив, що не бачить на сьогодні жодного вагомого аргументу проти запрошення України в НАТО на Вільнюському саміті.

«Є вагання серед громадян деяких країн: чи надавати членство під час воєнних дій, чи дочекатися, коли закінчиться війна, але запрошення, в принципі, громадяни підтримують уже під час Вільнюського саміту…. Я б закликав керманичів цих країн, що вагаються: не треба боятися своїх громадян, не треба оперувати тими аргументами, якими в минулому оперували – вони вже не дійсні і не працюють», - сказав Солодкий.

Читайте також: Членство в НАТО Україні потрібне якнайшвидше – Ребекка Гармс

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-