Саміт НАТО має принести зближення України з Альянсом - маршалок Сенату РП

Саміт НАТО має принести зближення України з Альянсом - маршалок Сенату РП

Укрінформ
Липневий саміт НАТО має принести зближення України з Альянсом.

Про це під час спільного брифінгу для ЗМІ в середу у Варшаві з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком заявив маршалок Сенату РП Томаш Гродзький, який на зустріч вдягнув українську вишиванку, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначив спікер верхньої палати польського парламенту, Сенат, як і весь польський народ, незмінно підтримують Україну у світлі варварської агресії Росії.

“Ми робимо усе, щоб перемога України у цьому зіткненні з варварами сталося якомога швидше і завершилася повним відновленням територіальної цілісності України”, - підкреслив Гродзький.

За його словами, Сенат РП спрямовує значні зусилля на підтримку України, зокрема ухвалюючи останнім часом чотири резолюції на підтримку України: у справі європейських та євроатлантичних прагнень України, про визнання керівництва Росії терористичним режимом, про засудження депортації українських дітей углиб Росії і спроб їх русифікації.

Польський політик висловив сподівання, що під час липневого саміту НАТО у Вільнюсі “буде зроблено наступний крок, аби Україна якомога швидше увійшла до структур НАТО.”

За його словами, пріоритетами Польщі в європейській політиці є якомога швидша інтеграція і чергові кроки щодо членства України в ЄС.

“Ми перебуваємо під величезним враженням, що попри війну і варварські атаки Росії проти цивільного населення, Україна одна за одною виконує умови членства, тож сподіваюся, що цей процес швидко завершиться вступом України в ЄС”, - підкреслив маршалок Сенату РП.

Він також подякував Україні за те, що в умовах війни вона виконує свої зобов’язання щодо постачання продовольства країнам Азії та Африки.

“І це не провина України, що транзит продовольства через Польщу незрозумілим чином було порушено. Потрібно вивезти українське зерно і відкрити елеватори для наступних врожаїв, аби світ не потерпав від голоду через війну, адже саме такими були наміри Путіна: викликати антиукраїнські настрої у країнах, які імпортували збіжжя”, - наголосив маршалок польського Сенату.

Він також підкреслив, що треба зробити все можливе, щоб зупинити злочин вивезення українських дітей в Росію і щоб вони якомога швидше повернулися додому.

Гродзький наголосив, що Польща і Сенат країни однозначно підтримують необхідність покарання російських злочинців у Міжнародному кримінальному суді, який вже переслідує окремих росіян, а також створення спецтрибуналу щодо злочинів агресії Росії проти України.

Читайте також: Відбудова і майбутній саміт НАТО: Стефанчук у Польщі зустрівся із маршалками Сейму

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Стефанчук виступить перед польськими законодавцями в Сеймі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-