На саміті НАТО у Вільнюсі союзники обговорять захист критичної інфраструктури – генсек НАТО

На саміті НАТО у Вільнюсі союзники обговорять захист критичної інфраструктури – генсек НАТО

Укрінформ
Одним з питань, які потребують уваги союзників по НАТО та їх найближчих партнерів, включаючи Європейський Союз, є захист критичної інфраструктури, і саме ця тема буде обговорена під час наступного саміту Альянсу у Вільнюсі.

Про це сьогодні у Брюсселі після прибуття для участі у неформальному ланчі в рамках Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин (з питань оборони), що був присвячений розвитку співробітництва між НАТО і ЄС, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одна із тем, що пов’язана з війною (Росії – ред.) в Україні, - це захист критичної інфраструктури. Ми бачили вразливість такої інфраструктури, особливо підводної. Спільно з Європейським Союзом ми утворили спільну оперативну групу із забезпечення стійкості, зокрема, такої інфраструктури. НАТО утворило спеціальну структуру для координації зусиль різних країн та різних союзників, приватного та державного секторів, щоб розвинути те, що ми вже робимо, та захистити критичну інфраструктуру. Ми також очікуємо на нові оголошення та рішення щодо цього на наступному саміті НАТО», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Навчання українських пілотів на F-16 не робить НАТО стороною конфлікту – Столтенберг

Як вже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі продовжується засідання Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин, за участі міністрів оборони. За ініціативи Шведського головування ЄС під час зустрічі міністрів був організований неформальний робочий ланч за участі генерального секретаря НАТО, який був цілком присвячений співробітництву між Європейським Союзом і Альянсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-