Боррель: Не можна ставити знак рівності між агресором і його жертвою

Боррель: Не можна ставити знак рівності між агресором і його жертвою

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголосив на неприпустимості ставити на один рівень агресора-Росію і Україну, яка є жертвою цієї агресії, адже такий підхід не може принести справедливого миру.

Про це він заявив у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Той, хто дійсно зацікавлений у мирі, не може ставити агресора та жертву агресії на один рівень. Я передав це послання всім лідерам у світі, особливо тим, які говорять, що дуже зацікавлені у мирі, але продовжують ставити знак рівності між агресором та його жертвою. Такий підхід не може принести миру, який буде справедливим, та не може забезпечити українському народу дотримання його прав", - наголосив Боррель.

За його словами, всі прагнуть, аби війна завершилася.

"Єдиний, хто хоче продовжувати цю війну – це Путін. І ніхто не хоче миру більше за Україну. Саме тому ми підтримуємо ініціативу Президента Зеленського щодо справедливого миру", - сказав високий представник ЄС.

Читайте також: Боррель закликав прискорити доставку військової допомоги Україні

Як повідомлялося, сьогодні Рада міністрів ЄС із закордонних справ розглянула найважливіші питання зовнішньої політики ЄС, зокрема продовження військової допомоги Україні. Завтра Рада міністрів ЄС продовжить обговорення питань оборони і безпеки, а в середу проведе дискусії навколо торговельної політики ЄС.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-