Байден: Справедливий мир в Україні означає повагу до її суверенітету й територіальної цілісності

Байден: Справедливий мир в Україні означає повагу до її суверенітету й територіальної цілісності

Укрінформ
Президент США Джо Байден наголошує, що справедливий мир в Україні означає повагу до її суверенітету й територіальної цілісності, а до того партнери обіцяють надавати Україні необхідну підтримку. 

Про це американський лідер заявив на пресконференції за підсумками саміту G7 у Хіросімі, передає кореспондент Укрінформу. 

«Разом із нашими партнерами з «Групи семи» ми ще раз наголосили на необхідності справедливого миру, який би поважав територіальну цілісність та суверенітет (України – ред.), принцип, закладений у Статуті ООН», - сказав Байден.

За його словами, лідери G7 сьогодні запевнили Президента України Володимира Зеленського, що «Путіну не вдасться зменшити їхню рішучість, і вони будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно». 

Американський лідер зауважив, що сьогодні Штати оголосили про нові поставки Україні: «Це мости, артилерія, техніка і все для того, щоб Україна могла себе захистити».

Читайте також: США та союзники вірять в успіх українського контрнаступу – Байден

За його словами, він також запевнив Зеленського, що буде розпочато навчання українських пілотів на літаках четвертого покоління, включаючи F-16, щоби підтримати здатність України захищатися.

«На зустрічі з Президентом Зеленським ми підтвердили нашу спільну й непохитну відданість підтримці України, яка протистоїть жорстокій агресії Росії», - наголосив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічей на саміті лідерів країн «Групи семи» в Хіросімі заявив, що він упевнений, що Україна отримає винищувачі F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-