В Офісі Президента підтвердили, що Зеленський проведе переговори з прем’єром Японії

В Офісі Президента підтвердили, що Зеленський проведе переговори з прем’єром Японії

Єдині новини
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський проведе переговори з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою та виступить зі зверненням до японського народу.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав прессекретар Президента України Сергій Никифоров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Саме зараз, саме на сьогодні ще запланована зустріч із прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою, і таким чином Україна охопить двосторонніми зустрічами усіх лідерів G7”, - сказав Никифоров.

Він нагадав, що вчора були зустрічі Зеленського з лідерами Італії, Франції, Німеччини.

Читайте також: Зеленський і Байден розпочали зустріч у Хіросімі

“Сьогодні була Канада, США, буде також Японія. Встигли поговорити з усіма, за винятком Японії, з якою будуть трішки пізніше переговори. Так само буде Президент сьогодні брати участь в церемоніальних заходах. Час двосторонніх зустрічей вже майже добіг кінця. Зараз будуть церемоніальні заходи, пов’язані з роковинами бомбардування Хіросіми, покладання квітів і таке інше”, - зазначив речник.

Окрім того, сказав Никифоров, “ще буде велике звернення до японського народу”.

“Сьогодні увечері за місцевим часом, за Києвом це буде десь приблизно по обіді. І можливо, Президент зможе відповісти на кілька запитань японських журналістів і міжнародних журналістів. Буде така імпровізована пресконференція”, - додав прессекретар глави держави.

Як повідомлялося, Зеленський зараз перебуває у Японії, де триває 48-й саміт «Групи семи». Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-