Росія не шукає миру, зараз вона хоче заморозки війни - Зеленський на саміті G7

Росія не шукає миру, зараз вона хоче заморозки війни - Зеленський на саміті G7

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що до 24 лютого 2022 року Україна провела з Росією 183 раунди переговорів за участю міжнародних посередників, які засвідчили, що Росія миру не шукає.

Про це вінсказав у своєму виступі на робочій сесії саміту «Назустріч мирному, стабільному та процвітаючому світу» за участю країн G7, України та партнерів, передає Укрінформ.

“Свого часу, до 24 лютого, Україна провела з Росією понад 180 раундів переговорів – 183 – у різних форматах щодо припинення агресії. У тих переговорах були поважні міжнародні посередники, і вони бачили, що Росія не шукає миру. Перемир'я не працювало. Воно тривало сім років, і за цей час загинули тисячі людей”, - наголосив Зеленський.

Він зауважив, що зараз нічого не змінилось, окрім того, що українці, захищаючись, значно послабили Росію.

“Зараз вона (Росія - ред.) відверто шукає заморозки війни. Не заради спокою, а заради того, щоб виграти трохи часу, наростити сили й ударити знову. Той, хто став на шлях терору, сам із нього не сходить”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський і Байден розпочали зустріч у Хіросімі

За його словами, кожен у світі відчув деструктивні наслідки російської агресії.

“Хтось постраждав від шалених стрибків цін на продовольство чи енергоресурси. Хтось бачить, що у разі катастрофи на окупованій Росією атомній станції вітер донесе радіоактивне забруднення до його землі. Хтось знає, що якщо Росії вдасться залишити собі вкрадену українську територію, то й по його землю прийде агресивний сусід. Наш світ великий, але всі ми в ньому – разом. І це наша спільна справа – мир”, - заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Ніхто не сяде за стіл переговорів із Росією, доки її війська на українській землі

Як повідомлялося, в Японії триває 48-ий саміт Групи семи. Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-