Стефанчук прибув із візитом до Данії

Стефанчук прибув із візитом до Данії

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розпочав офіційний візит до Королівства Данія.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Копенгаген. Данія. Розпочав офіційний візит і вже провів зустріч із колегою, спікером Фолькетингу Королівства Данія Сореном Геле. Перше й головне, що обговорювали під час розмови, — зброя для України", – зазначив спікер українського парламенту.

Стефанчук уточнив, що серед іншого обговорювалося надання Україні засобів ПРО і ППО, артилерії, боєприпасів, важкої бойової техніки, танків та літаки, у тому числі F-16.

"Сучасні винищувачі на кшталт F-16 — допоможуть забезпечити зміну правил на полі бою та хід ведення війни кардинально. Закликав Данію долучитися до формування повітряної коаліції. Також наш запит — безпілотники всіх типів", – додав Голова ВР.

Окрім того, спікер українського парламенту поінформував, що обговорив із данським колегою майбутнє членство України в НАТО. Стефанчук закликав парламент Данії розглянути можливість ухвалити резолюцію або заяву щодо підтримки приєднання України до Організації Північноатлантичного договору.

"Сподіваюся також почути голос Фолькетингу на підтримку нашої євроатлантичної інтеграції до Вільнюського саміту! Адже для України вкрай важливо почути у липні у Вільнюсі модальність, логістику й часові рамки вступу України до НАТО", – підкреслив Голова ВР.

Читайте також: Данія й надалі буде поряд з Україною - глава МЗС

Він подякував Данії за комплексну військову, фінансову й гуманітарну допомогу, яка наближає перемогу.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році уряд Данії запустив нову програму підтримки України.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-