Для безпеки судноплавства в Чорному та Азовському морях Україна має створити флот – депутат

Для безпеки судноплавства в Чорному та Азовському морях Україна має створити флот – депутат

Укрінформ
Для безпеки судноплавства у Чорному та Азовському морях Україна має створити свій флот. Це одне із завдань, яке необхідно виконати на шляху євроатлантичної інтеграції держави.

Про це заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми маємо досить велике «домашнє завдання», яке пов’язане з виходом до моря, тобто необхідно створити власний флот», - зазначив він.

Народний депутат пояснив, що це необхідно зробити для того, аби виконувати функції патрулювання, забезпечення безпеки в Чорному та Азовському морях.

«Якщо країни-члени НАТО бачать нас як одного з учасників цього безпекового процесу, звісно, нам потрібні будуть додаткові гроші на будівництво флоту. Але це вже питання післявоєнного майбутнього», - додав Чернєв.

Читайте також: Єгор Чернєв, народний депутат, голова української делегації в ПА НАТО

Як повідомлялося, на початку повномасштабного російського вторгнення концентрація українських та ворожих сил і засобів на морських кордонах була 1:12. Наразі, за словами командувача Військово-морських сил віцеадмірала Олексія Неїжпапи, Україна розраховує потенціал як 1:4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-