У Держдепі розповіли про очікування від візиту спецпредставника Китаю до України

У Держдепі розповіли про очікування від візиту спецпредставника Китаю до України

Укрінформ
Візит спецпредставника Китаю до України й росії є важливим у тому контексті, що в Пекіні мають знати безпосередню позицію Києва щодо завершення війни, розв’язаної кремлем.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для КНР важливо почути напряму від наших українських партнерів, чому необхідно поважати занепокоєння України в плані безпеки, а також її суверенітет і територіальну цілісність», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства.

Він нагадав про принцип «нічого про Україну без України», пояснивши, що це стосується будь-яких дипломатичних зусиль. Крім того, за словами Патела, результат має відповідати засадам суверенітету й територіальної цілісності.

«Ніхто не прагне завершення цієї війни більше, ніж наші українські партнери»,- підкреслив представник Держдепу.

Читайте також: Китай має використати вплив на рф, щоб відновити територіальну цілісність України – Єврокомісія

За його словами, росія повинна продемонструвати серйозну зацікавленість у припиненні війни. «Насправді вони діють у зовсім протилежний спосіб: у той час як інші - включно з президентом Зеленським, який виклав власний мирний план - зосереджені на пошуку способів покласти цьому край, росія запускає безпілотники та ракети в сусідню країну, щоб уразити житлові будинки та лікарні, кінотеатри, вбити велику кількість дітей», - констатував Пател.

У цьому зв’язку він підкреслив: мета США полягатиме в тому, щоб забезпечити Україну всім необхідним для захисту від атак, а також для проведення контрнаступу, щоб звільнити власні території.

Читайте також: Подоляк про візит представника КНР: Пояснимо ще раз - жодного компромісу за рахунок територій

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей цього тижня відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину й росію для обговорення шляхів політичного врегулювання «кризи в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-