Спецпредставник Китаю відвідає Україну та росію

Спецпредставник Китаю відвідає Україну та росію

Укрінформ
Спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей 15 травня розпочне свою місію і відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину та росію для обговорення шляхів політичного врегулювання «кризи в Україні».

Про це на брифінгу повідомив речник МЗС КНР Ван Веньбінь, передає власний кореспондент Укрінформу.

«15 травня спецпредставник уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей вирушить до України, Польщі, Франції, Німеччини та росії для обговорення політичного врегулювання «української кризи» з кожною із зазначених сторін», – сказав Ван.

За його словами, поїздка Лі Хуея «є ще одним виявом прихильності Китаю сприянню миру та переговорам».

Читайте також: Китай вже втратив можливість бути посередником у розв’язаній росією війні - Боррель

Дипломат вчергове зазначив, що Китай «готовий продовжувати відігравати конструктивну роль у досягненні міжнародного консенсусу для припинення вогню, початку мирних переговорів та недопущення подальшої ескалації конфлікту».

Як повідомляв Укрінформ, голова КНР Сі Цзіньпін під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським 26 квітня заявив, що Китай направить спеціального представника у справах Євразії до України та інших країн для проведення переговорів з усіма сторонами щодо політичного врегулювання «кризи в Україні».

Читайте також: Подоляк про візит представника КНР: Пояснимо ще раз - жодного компромісу за рахунок територій

Пізніше в МЗС КНР підтвердили, що спеціальним представником уряду Китаю, якого Пекін направить до Києва, стане колишній заступник міністра закордонних справ і експосол у Казахстані та рф Лі Хуей.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-