Міністри закордонних справ ЄС у Стокгольмі обговорять російську агресію проти України

Міністри закордонних справ ЄС у Стокгольмі обговорять російську агресію проти України

Оновлено
Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС обговорять сьогодні у Стокгольмі російську агресію проти України. Для участі у зустрічі до Стокгольма вже прибув міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це перед початком зустрічі повідомив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Швеції Тобіас Більстрем, передає кореспондент Укрінформу.

«Головним пунктом порядку денного буде російська агресія в Україні. Нам потрібна також поглиблена дискусія навколо Китаю, як ми в ЄС можемо продемонструвати більше сили та єдності у цьому питанні. Ми також маємо обговорити, як зміцнювати трансатлантичні зв’язки. Китайська агресивність, її військове позиціонування у Тайванській протоці мають сприйматися дуже серйозно», - наголосив шведський урядовець.

«Я дуже радий вітати у Швеції міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, який прибув до Стокгольма для участі в Gymnich», - додав міністр.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого розгляду подальших санкцій проти росії, він зауважив, що обговорення нового, 11-го раунду обмежувальних заходів проти росії триває.

«Це буде неофіційна зустріч, тож ми не чекаємо рішень. Важливо підкреслити, що санкційні пакети, які були представлені – 10-ть і зараз формується 11-й, - вони всі будуть спрямовані на обмеження можливостей російської «машини війни». 11-й пакет санкцій має бути не лише про нові заходи, а й про здатність запобігти обходу санкцій», - сказав Більстрем.

Читайте також: Навіть серед дружніх до України держав є такі, що допомагають рф обходити санкції - Президент

Як повідомляється на сайті Шведського головування в ЄС, сьогодні у Стокгольмі відбудеться неформальна зустріч міністрів закордонних справ (Gymnich), під час якої європейські урядовці розглянуть найважливіші питання зовнішньої політики ЄС, включаючи підтримку України та визначення стратегії відносин між ЄС і Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-