Зеленський не виключає появи «бачень миру» від Латинської Америки, Сходу чи з Європи

Зеленський не виключає появи «бачень миру» від Латинської Америки, Сходу чи з Європи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський не виключає, що у разі недосягнення головних цілей під час контрнаступу ЗСУ можуть виникнути ідеї щодо переговорів із росією, і наголошує, що жодна країна не може тиснути на Україну і примушувати поступитися інтересами чи територіями.

Про це він сказав в інтерв’ю BBC для Eurovision News, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання про ймовірність спроб схиляння до переговорів з росією у разі, якщо Україна не досягне головних цілей контрнаступу, глава держави сказав: «Будуть, я в цьому впевнений, у всіх буде ідея та чи інша. Ми з вами повинні подивитись на це дуже прагматично».

Водночас Зеленський нагадав, що Україна запропонувала формулу миру і закликає всі країни світу долучитися до його реалізації, обрати певний пункт.

Глава держави підкреслив, що будь-яка країна може надавати консультації Україні, допомагати і виступати з пропозиціями, але не тиснути і не примушувати Україну відступити від своїх цінностей та інтересів.

«Чому тоді будь-яка країна світу не віддасть путіну свою територію, тому що дуже хочеться, щоб все це закінчилось? Мені здається, що це алогічний процес. Ми запропонували формулу миру. Ми готові до бесіди, до діалогу на цьому майданчику», - пояснив Президент.

Читайте також: У МЗС закликали Бразилію долучитися до Формули миру Зеленського

Водночас він не виключив, що інші держави також пропонуватимуть своє "бачення миру".

«Ми бачили ініціативи Китаю, ми побачимо ініціативи Латинської Америки, будемо бачити ініціативи ще якихось держав, не виключено, що когось з Європейського континенту. Напевно побачимо якісь сигнали від країн Сходу, арабських держав. Дивіться, це абсолютно нормально, що люди пропонують своє бачення. Бачення повинно залишатись баченням. Бачення не може бути тиском, і це важливо. І тому всі, хто пропонують свої ініціативи, я вважаю, що з цими ініціативами можна працювати у форматі нашого плану. Я думаю, це абсолютно справедливо», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, у листопаді 2022 року Президент Володимир Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-