Зеленський закликав ЄС діяти пропорційно загрозі для перемоги над злом агресії

Зеленський закликав ЄС діяти пропорційно загрозі для перемоги над злом агресії

Укрінформ
Зусилля заради об’єднаної Європи, безпеки і миру нині мають бути настільки сильними, наскільки сильними є прагнення російської федерації це зруйнувати.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив під час спільного брифінгу з главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щороку 9-го травня наш континент відзначає День Європи. Символічно, що День Європи слідує за Днем пам‘яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Наша Європа стала можливою завдяки перемозі над злом, агресією та ідеологією ненависті. Наша Європа заснована на повазі до народів та об’єднує різні нації не підкоренням, а спільними цінностями. Наша Європа стала можливою саме тоді, коли зло агресії зазнало поразки", – сказав Зеленський.

За його словами, суспільство завжди буде вдячне всім, хто боровся проти нацизму і переміг. Глава держави підкреслив, що перемога у Другій світовій війни відкрила простір для об‘єднавчих зусиль у Європі. У цьому контексті він зауважив, що найкраще уявлення про зусилля заради миру та Європи тоді було сформульовано в першому реченні Декларації Шумана: "Мир у світі неможливо забезпечити без будівничих зусиль, пропорційних небезпекам, які загрожують миру".

"Зараз, коли ми знову спільно протистоїмо злу агресії та політиці ненависті, які сучасна росія повернула на наш континент, коли ми знову потребуємо перемоги, знову звертаємося до сенсу тих слів із Декларації Шумана. Наші зусилля заради об’єднаної Європи, заради безпеки і миру мають бути настільки сильними, наскільки сильними є прагнення росії зруйнувати нашу безпеку, свободу, єдність", – додав Президент.

Читайте також: В Єврокомісії поруч із прапорами ЄС підняли український стяг

Зеленський наголосив на необхідності діяти пропорційно загрозі для перемоги над нинішнім злом агресії, щоб нові покоління європейців могли так само відзначати День Європи у мирі, а не просто згадувати, що колись було таке свято, що колись на континенті був мир.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України підписав Указ, згідно з яким 9-го травня Україна відзначатиме День Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-