Комітет рекомендує ВР законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

Комітет рекомендує ВР законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує парламенту ухвалити законопроєкт "Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років".

Про це заступниця голови комітету, заступниця керівника парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці передає Укрінформ.

«Щойно Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики на своєму засіданні одноголосно підтримав законопроєкт Президента України Володимира Зеленського №9278 і рекомендував ухвалити його за основу і в цілому», – зазначила народна депутатка.

Читайте також: День пам’яті та примирення: у Києві поклали квіти до могили невідомого солдата

Вона висловила переконання, що парламент проголосує за цей проєкт закону вже впродовж цього місяця.

«Для тих, хто цікавиться, коли ж буде вихідний день після закінчення воєнного стану (зараз усі вихідні дні, що припадають на будні скасовуються) - він також переноситься на 8 травня, День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», - додала Кравчук.

Читайте також: Зеленський пропонує відзначати День пам’яті та перемоги над нацизмом 8 травня

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Окрім того, він підписав Указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначатиме День Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-