День пам’яті та примирення: у Києві поклали квіти до могили невідомого солдата

День пам’яті та примирення: у Києві поклали квіти до могили невідомого солдата

Фото
Укрінформ
У Києві у парку Вічної Слави відбулася урочиста церемонія покладання квітів до могили невідомого солдата з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Участь у церемонії взяли перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, заступниця голови КМДА Марина Хонда, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталія Кондрашова, директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий, ветерани Другої світової війни, діти війни та військові Збройних сил України.

У Києві відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення / Фото: kyivcity.gov.ua

“Сьогодні Україна разом із цивілізованим світом вшановує пам’ять усіх, хто в Другій світовій війні боровся з нацизмом та успішно його переміг. Мільйони вбитих та закатованих, тисячі вщент зруйнованих населених пунктів, загублені життя та скалічені долі. Ми відзначаємо цей день вже вдруге в умовах повномасштабної російської агресії”, - зазначила Хонда.

Вона підкреслила, що “історія нашої держави – це постійна боротьба за незалежність та свободу. Наші військові знову героїчно обороняють нашу землю проти агресора зі зброєю в руках. Попри постійні обстріли, терор та шантаж – ми стоїмо непохитно, гідно даємо відсіч ворогу й обов’язково переможемо”.

Читайте також: Шмигаль - у День пам'яті та примирення: Україна та світ знають ціну миру

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня в Україні, так само як у світі, відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-