Історичний візит: Дмитро Кулеба вирушив до Гватемали

Історичний візит: Дмитро Кулеба вирушив до Гватемали

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вирушив до Гватемали, де візьме участь у Раді міністрів Асоціації Карибських держав та здійснить перший двосторонній візит очільника МЗС України до цієї країни.

Про це глава української дипломатії повідомив у Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Найкращий спосіб провести День Європи… бути в дорозі до Латинської Америки, щоб відкривати нові горизонти для європейської України. Попереду — неблизька дорога до далекої, але щиро дружньої Гватемали, де на запрошення мого колеги Маріо Букаро Флореса я візьму участь в Раді міністрів Асоціації Карибських держав (АКД) та здійсню двосторонній візит», - написав Кулеба.

Він зазначив, що ця подорож історична з трьох причин: це перший в історії візит міністра закордонних справ України до Гватемали, перша в історії участь в Раді міністрів АКД і перший за десять років візит глави МЗС України до Латинської Америки.

Кулеба нагадав, що до Асоціації Карибських держав входять 25 держав Карибського басейну.

Читайте також: Президент Гватемали підтвердив беззаперечну підтримку України на зустрічі із заступником глави МЗС

«Важливий регіон, який має значні ресурси, зацікавлений в українських товарах, досвіді цифровізації уряду, взаємовигідній політичній співпраці в міжнародних організаціях. Мій візит до Латинської Америки є частиною курсу МЗС на відкриття нових горизонтів для України, українського бізнесу та громадян», - акцентував очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня міністр закордонних справ Королівства Бахрейн Абдуллатіф бін Рашида Аз-Заяні відвідав Україну вперше з часу встановлення дипломатичних відносин між країнами у липні 1992 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-