До Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

До Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва, щоб разом з українцями відзначити День Європи, та наголосила на тому, що Україна є частиною єдиної європейської родини.

Про це Президент Єврокомісії написала на власній сторінці у мережі Twitter.

«Добре знову бути в Києві, де цінності, які є важливими для нас, захищаються щодня. Тож це дуже належне місце, щоб святкувати День Європи саме тут. Я вітаю рішення президента Зеленського відзначати День Європи 9 травня також тут, в Україні, - написала Президент Єврокомісії.

Як повідомляє кореспондент European Newsroom, який перебуває разом з Президентом Єврокомісії та працює в інтересах цієї журналістської спільноти, до якої належить Укрінформ, перед початком візиту Урсула фон дер Ляєн розповіла про головні його цілі.

«Я дуже вітаю рішення Президента Зеленського оголосити 9-те травня Днем Європи. Україна є частиною нашої європейської родини. Моя присутність у Києві сьогодні, 9-го травня, є символічною, але також вона є ознакою дуже важливої та дуже практичної реальності: ЄС працює пліч-о-пліч з Україною у багатьох питаннях.», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Зеленський пропонує відзначати День пам’яті та перемоги над нацизмом 8 травня

Вона зауважила, що має намір обговорити з керівництвом України декілька ключових напрямків співробітництва, від доставки боєприпасів до надання суттєвої фінансової допомоги для життєздатності держави та для відновлення України. Важливою темою стануть зусилля з забезпечення відповідальності росії за злочин агресії, що скоєний проти України. Ще один напрямок дискусії – підготовка ґрунту для початку переговорів з Україною про входження до ЄС.

«Ми продовжуємо збільшувати тиск на росію. Це один із пунктів, про які я проінформую Президента Зеленського. Фокус (уваги) буде зараз зроблений на жорсткій імплементації санкцій та у вжитті заходів, щоб не допустити їх обминання. Ми рішуче налаштовані закрити існуючі прогалини. Ніхто не мусить мати у цьому жодних сумнівів», - підкреслила Президент Єврокомісії.

Як вже повідомлялося, сьогодні, 9-го травня, Президент Європейської Комісії здійснює візит до України.

Раніше Єврокомісія підтвердила підготовку 11-го пакету санкцій проти російської федерації, які будуть спрямовані на підвищення ефективності обмежувальних заходів ЄС проти країни-агресора, а також запобігання спробам третіх країн обминати ці санкції, зокрема, через здійснення експорту до росії товарів та технологій, що підпадають під санкційні обмеження.

Фото: Твіттер Урсули Фон дер Ляєн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-