Зеленський: Усе старе зло, що його повертає росія, буде розбите, як був розбитий нацизм

Зеленський: Усе старе зло, що його повертає росія, буде розбите, як був розбитий нацизм

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що все те старе зло, яке повертає сучасна росія, буде розбите так само, як і колись був розбитий нацизм.

Про це він заявив у своєму відеозверненні з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, повідомляє Укрінформ.

ВідеоZelenskiy/Official

"Згадуючи героїзм мільйонів українців у тій війні проти нацизму, ми бачимо такий же героїзм у діях наших воїнів зараз – нащадків тих, хто здобув перемогу – капітуляцію нацизму того дня, 8 травня 45-го року... Ми боролися тоді й боремося зараз заради того, щоб ніхто й ніколи знову не поневолював інші народи й не знищував інші країни. І все те старе зло, яке сучасна Росія повертає, буде розбите так само, як і нацизм був розбитий", - сказав Президент.

Згадуючи Другу світову війну, він зазначив, що зло, на жаль, повернулося сьогодні на нашу землю, і як тоді воно рвалося до наших міст і сіл, так і зараз це робить.

Читайте також: Зеленський: Ми будемо пам’ятати кожну державу, яка стала у боротьбі за свободу разом із нами

"Як тоді вбивало наших людей, так і зараз це робить. Хоч зараз інший агресор, але та сама мета – поневолення або знищення", - зауважив Зеленський.

Але, підкреслив він, так само, як і в Другій світовій війні, ми зараз не наодинці проти зла, а б’ємося проти нього разом так само – з усім вільним світом, з державами й народами, які творили тоді спільну перемогу.

"Ці народи, пам’ятаючи страшні роки тієї війни, не кажуть "Можем повторить!", а захищають сенс слів "Ніколи знову!" Які не зрадили памʼяті своїх героїв і бережуть силу наших спільних цінностей – людського життя та свободи, рівності й гідності та світу без ксенофобії й антисемітизму, без расизму й нетерпимості, без ідеологій ненависті", - наголосив Президент.

Ворог же, за його словами, на противагу нашим ідеалам знову поставив агресію та анексію, окупацію й депортацію, масові вбивства й катування, бомбардування міст і спалення сіл. Але на все це буде відповіддю наша перемога, сказав Зеленський.

Читайте також: Шмигаль - у День пам'яті та примирення: Україна та світ знають ціну миру

"Перемога України та вільного світу. Звільнення наших земель. Повернення наших людей. Захист наших цінностей. І обов’язково – справедливість, обов’язково – правосуддя проти рашистської ідеології ненависті", - наголосив він.

Як повідомлялося, 8 травня Україна разом з усім світом відзначає День пам’яті та примирення. Цього дня вшановують воїнів, а також усіх жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

Як відомо, 7 травня 1945 року був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23:01.

Уже другий рік поспіль День пам’яті та примирення Україна зустрічає в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія.

Читайте також: Усі, хто допомагає Україні повертати безпеку, є захисниками миру - Зеленський

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-