Глава МЗС Бахрейну розповів, яким бачить досягнення миру в Україні

Глава МЗС Бахрейну розповів, яким бачить досягнення миру в Україні

Укрінформ
Королівство Бахрейн вважає, що за основу в переговорах щодо досягнення врегулювання російсько-української війни можна взяти ідеї Папи Франциска, мирний план Президента Володимира Зеленського та пропозиції Китаю, і готове відіграти свою посередницьку роль у них.

Про це заявив міністр закордонних справ Бахрейну Абдуллатиф Аз-Заяні під час спільної з главою МЗС України Дмитром Кулебою заяви для преси в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час переговорів ми обговорили міжнародні зусилля для припинення війни, зокрема зусилля Його Святості Папи, нещодавні пропозиції Президента України Зеленського та пропозиції, оприлюднені Китайською Народною Республікою. На нашу думку, всі ці зусилля заслуговують на увагу і можуть бути основою для переговорів для досягнення врегулювання, яке поважатиме права та інтереси всіх сторін і відновить безпеку та стабільність у Європі. Бахрейн готовий відігравати роль у цій сфері», - сказав Аз-Заяні.

Він додав, що підтвердив важливість продовження зусиль для підтримки гуманітарних операцій, які стосуються біженців та захисту цивільного населення, а також важливість розширення та продовження угоди щодо експорту зерна «з росії та України», важливої для глобальної продовольчої безпеки.

За словами глави МЗС Бахрейну, під час переговорів з главою української дипломатії також ішлося про розвиток глобальної політичної та безпекової ситуації, триваючі війни та конфлікти і їхні руйнівні економічні, соціальні та гуманітарні наслідки, особливо в регіоні Близького Сходу.

Читайте також: Кабмін запросив Бахрейн долучитися до повоєнної відбудови України

У цьому контексті він підкреслив важливість узгоджених міжнародних зусиль для сприяння миру та безпеці в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прийняв міністра закордонних справ Королівства Бахрейн Абдуллатифа бін Рашида Аз-Заяні, який прибув із візитом в Україну.

Це перший візит очільника зовнішньополітичного відомства Бахрейну в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин між країнами у липні 1992 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-