Немчінов зустрівся з керівником європейської програми INTER PARES

Немчінов зустрівся з керівником європейської програми INTER PARES

Укрінформ
Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов обговорив із керівником програми INTER PARES Джонатаном Мерфі роль уряду в апроксимації законодавства до права Європейського Союзу та координацію між Кабміном та Верховною Радою.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі було обговорено роль уряду в апроксимації законодавства до права ЄС, координація між Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою України, а також роль уряду в законотворчій діяльності», - написав Немчінов.

За його словами, КМУ веде активну законотворчу роботу, до Верховної Ради внесено 615 законопроєктів, прийнято 201, а в першому читанні – 53. Окрім цього уряд забезпечує проведення експертизи внесених на розгляд парламенту іншими суб’єктами права законодавчої ініціативи проєктів законів.

Читайте також: Немчінов обговорив з членами уряду Латвії питання відбудови України

Немчінов підкреслив, що налагодження конструктивного діалогу в межах співпраці уряду з ВР на платформах парламентських комітетів дозволяє роз'яснювати ті чи інші положення, підходи до законопроектів, аргументувати свою позицію для знаходження спільної думки, узгоджувати позиції.

На зустрічі також були присутні координатор напрямку «Реформа державного управління» представництва ЄС в Україні Володимир Кондрачук, заступник державного секретаря Кабінету Міністрів Олег Войтович.

Проєкт INTER PARES ставить за мету розвиток представницької та інклюзивної демократії в усьому світі та в країнах-партнерах, зокрема завдяки рівноправній взаємодії та підходу Team Europe, який сприяє обміну та взаємному навчанню між парламентами держав – членів ЄС, а також партнерству парламентів у всьому світі. Керуванням проєкту опікується Європейська комісія в координації з Європейською службою зовнішніх зв’язків і Європарламентом.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-