Українська армія може стати основою сил оборони НАТО у майбутньому – Кондратюк

Українська армія може стати основою сил оборони НАТО у майбутньому – Кондратюк

Укрінформ
Україна готова до вступу в Північноатлантичний альянс, а українська армії може стати основою сил оборони НАТО в майбутньому.

На цьому заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк наголосила під час спеціальної події Українського жіночого конгресу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконана, що Україна готова до вступу в НАТО на партнерських умовах. Українська армія в окопах здобуває унікальний досвід, який не доступний теоретикам війни. Якраз цей досвід може стати нашим найвагомішим внеском у НАТО. Українська армія може стати основою сил оборони НАТО в майбутньому", – сказала Кондратюк.

Читайте також: Агресія рф змінила і ставлення НАТО до України, і сам Альянс – Галібаренко

За її словами, українська влада покладає багато сподівань на липневий саміт НАТО у Вільнюсі, хоч і поінформована щодо пересторог чинних членів Альянсу.

Заступниця Голови ВРУ підкреслила, що завдання української влади – використати всі дипломатичні можливості, щоб прискорити вступ України до Північноатлантичного альянсу, у тому числі можливості парламентської дипломатії, адже саме парламенти чинних членів НАТО ратифікують входження нових держав до складу Альянсу.

Читайте також: Кондратюк висловилася за розвиток відносин з Ізраїлем

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-