Кондратюк висловилася за розвиток відносин з Ізраїлем

Кондратюк висловилася за розвиток відносин з Ізраїлем

Укрінформ
Україні слід розширювати коло партнерів та розвивати відносини з Ізраїлем.

Про це заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», коментуючи зустріч з ізраїльською парламентською делегацією, передає кореспондент Укрінформу.

«Європейські країни перебувають у тісному контакті з Україною, під час повномасштабної війни між нами відбувся не один візит на різних рівнях. Такі ж контакти ми маємо із нашими партнерами зі Сполучених Штатів Америки та Великої Британії. А от з Ізраїлем справи були інші, жодна українська делегація не була в Ізраїлі за цей час. З боку Ізраїля нещодавно у нас відбувся перший візит на рівні міністра закордонних справ», - сказала Кондратюк.

Читайте також: Депортація українських дітей до рф: Кондратюк закликала Кнесет Ізраїлю ухвалити заяву

На її думку, це неправильна ситуація, адже Ізраїль – важлива країна у Близькосхідному регіоні і відіграє дуже важливу роль у світовій системі безпеки.

"Голос Ізраїлю для нас дуже важливий в ООН, де ми хочемо розглядати постанову та резолюцію, яку будемо готувати, про депортацію та примусове вивезення українських дітей до російської федерації", - наголосила Кондратюк.

За словами віцеспікера, Ізраїль має свою позицію щодо України та не планує постачати Києву зброю, але "це не означає, що ми не повинні вибудовувати діалог".

Читайте також: Ізраїль має величезний потенціал для лікування українських захисників – Кондратюк

"Оскільки Ізраїль – це парламентська країна, логічним виглядав саме парламентський візит. Ми з делегацією зробили це вперше за такий тривалий час", - зауважила Кондратюк.

Як повідомлялося, парламентська українська делегація на чолі із заступницею Голови Верховної Ради Оленою Кондратюк перебуває в Ізраїлі. Зокрема, вона провела зустріч із колегами з парламентської групи дружби Україна-Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-