Депортація українських дітей до рф: Кондратюк закликала Кнесет Ізраїлю ухвалити заяву

Депортація українських дітей до рф: Кондратюк закликала Кнесет Ізраїлю ухвалити заяву

Укрінформ
Українська парламентська делегація на чолі із заступницею Голови Верховної Ради Оленою Кондратюк закликала Кнесет Держави Ізраїль ухвалити заяву щодо повернення незаконно вивезених до рф українських дітей.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР, передає Укрінформ.

Як зазначається, українська делегація провела зустріч із колегами з парламентської групи дружби Україна-Ізраїль. З ізраїльської сторони її очолюють Йоель Едельштейн та Зеев Елькін — уродженці України.

"На початку року вони були з візитом в Україні та на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів росії... Ми обговорили нагальне питання поглиблення міжпарламентського співробітництва та долучення Ізраїлю до санкційної політики проти країни-агресора росії. Порушили питання необхідності тіснішої українсько-ізраїльської співпраці у межах ООН та інших провідних міжнародних майданчиків", - зазначила Кондратюк.

Українська делегація також закликала колег із Кнесету долучитися до міжнародної кампанії з повернення десятків тисяч українських дітей, незаконно вивезених до росії, та ухвалити відповідну заяву.

Читайте також: В Україні вважаються знайденими 11 917 дітей

"Маємо розуміти, що Ізраїль відіграє важливу роль у світовій системі безпеки та в ООН. Це парламентська республіка. Кнесет має основну роль у формуванні уряду, ухваленні рішень та виробленні державної політики цієї країни", — наголосила Кондратюк.

Віцеспікер також зауважила, що налагодження постійної співпраці та діалогу між Верховною Радою та Кнесетом відіграватиме вирішальне значення у зміцненні міждержавних відносин та зближенні двох народів, які мають багато спільних викликів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України заявив, що російська федерація за період повномасштабного вторгнення викрала 20 тисяч українських дітей.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-