росія не може виграти війну і повинна відповісти за всі злочини - Рютте

росія не може виграти війну і повинна відповісти за всі злочини - Рютте

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що росія не може виграти війну, і повинна понести відповідальність за всі злочини в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він у Гаазі під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо пресконференції.

“Це несправедлива війна проти всього, за що ми боремося. Це війна проти свободи, демократії та верховенства права в нашій частині світу. Ось чому ми стоїмо поруч з українським народом і чому ви можете розраховувати на вашу незмінну підтримку. росія не може виграти цю війну і вона повинна понести відповідальність за всі злочини агресії та несправедливості, які вона чинить проти народу України день за днем у цій жахливій війні. Тож яке може бути краще місце для зустрічі, ніж Гаага, світова столиця справедливості”, - сказав він.

Читайте також: Зеленський: Україна працюватиме над створенням окремого міжнародного трибуналу, а не гібридного

Він також сказав, що з часу трагедії MH17 в Нідерландах знають, що правосуддя не приходить автоматично.

“Нідерланди зроблять все можливе, щоб забезпечити правосуддя для України, незалежно від того, скільки часу це займе і наскільки складним це може бути”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у четвер, 4 травня, здійснює офіційний візит до Нідерландів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-