Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну - Гукстра

Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну - Гукстра

Укрінформ
Міністр закрдонних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну.

Про це він сказав у Гаазі під час конференції “Немає миру без справедливості для України” перед промовою Президента України Володимира Зеленського.

“Ми хочемо запевнити вас, що Нідерланди підтимуватимуть вас і надалі. Насамперед озброєнням, бо ми розуміємо, якою є ситуація зараз і що не може бути успіху на полі бою, якщо немає належної броні. Також ми надаємо притулок українцям і підтримуємо відбудову Україну”, - сказав він.

Гукстра також наголосив, що незаконні війни не можуть лишатися безкарними, не може бути миру без справедливості.

За його словами, це єдина відповідь на агресію і злочини, пов’язані з агресією.

Читайте також: Нідерланди втретє відправили в Україну групу для розслідування воєнних злочинів

“Вбивства, зґвалтування продовжуються, вражаються школи, лікарні, сиротинці, викрадаються діти і це відбувається щодня. Це невинні люди і ми маємо зробити усе можливе, щоб притягнути росію до відповідальності, але ми можемо це зробити лише разом – спільно з міжнародною спільнотою”, - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди, де виступить зі зверненням, зустрінеться з прем'єр-міністрами Нідерландів та Бельгії, відвідає МКС та побуває на аудієнції у короля й базі ВПС.

У Гаазі Володимир Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-