У Китаї прокоментували «атаку дронів» на кремль

У Китаї прокоментували «атаку дронів» на кремль

Укрінформ
Китай на тлі повідомлень про нібито атаку безпілотників на кремль закликав сторони утримуватися від дій, які можуть призвести до подальшої ескалації.

Про це сказала речник МЗС КНР Мао Нін, коментуючи закиди москви про причетність Києва до нападу, передає кореспондент Укрінформу.

«Позиція Китаю стосовно кризи в Україні послідовна і чіткою. Китай закликає сторони уникати дій, які можуть призвести до ескалації», - сказала Мао.

Відповідаючи на запитання про те, чи вплинуть останні події на плани Пекіна направити спецпредставника уряду Китаю у справах Євразії до України та інших країн, дипломат відповіла, що інформація стосовно цієї поїздки буде оприлюднена пізніше.

«Китайська сторона продовжить працювати разом із міжнародною спільнотою, щоб відіграти конструктивну роль для політичного врегулювання української кризи», - додала речниця.

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня пресслужба президента росії заявила про відбиття спроби удару безпілотниками по кремлю. Заявлено, що кремль розцінює спробу удару як «сплановану терористичну акцію та замах на президента рф напередодні Дня перемоги».

Читайте також: Атаку на Кремль здійснили на замовлення російських олігархів – Арахамія

Президент Володимир Зеленський заперечив причетність України до атаки на кремлівську резиденцію президента рф.

В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що росія сама влаштувала атаку на кремль, аби створити умови для ширшої суспільної мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-